Het Klassenkampioenschap 2021

  • 0

Het Klassenkampioenschap 2021

Op 25 en 26 september 2021 is er op het Wolderwijd weer fel gestreden om het klassenkampioenschap 2021.
Zou het iemand lukken om de Fianchetto van de troon te stoten die ze nu al zo veel jaar bezetten?


Op zaterdag traden er 8 schepen aan met goed geprepareerde bemanning en uitrusting. ’s Morgens werden we zelfs nog verrast door een zwempartij waarbij het onderwaterschip van de Fast Forward nogmaals schoongeboend werd. Toen wisten we nog niet wat een overweldigend effect deze actie zou hebben. Niet alleen de mentale druk op de andere toekijkende teams, maar die boot liep ook echt als de brandweer. Dat dit navolging zou
krijgen blijkt aan het einde van het kampioenschap …


Op het Wolderwijd werd door een samenwerking van WV Flevo en WV Zeewolde een mooie baan uitgezet en met de Adriana als startschip was dit een perfecte setting voor een mooie strijd. Op zaterdag nog gezamenlijk met de Wolderwijd-cup werden we, conform planning, om 10:25 weggeschoten van de startlijn. Bij ca. 5 tot 8 knopen wind werd het een tactische race waarbij iedereen naarstig op zoek ging naar het juiste gevoel in de boot. Trim, tactiek en strategie waren allesbepalend en er werd opvallend dicht bij elkaar gestreden waardoor er diverse wisselingen van posities op te tekenen waren.


Dit jaar moesten Ed, Peter en Harald zich zelfs in gaan spannen om de voor hun gebruikelijke zegetocht in te zetten. Dat was een stuk lastiger dan voorheen waardoor aan het einde van de dag de Fast Forward op 1 e en de Fianchetto met dezelfde score als de Face2Face op de 2e stek de dag af hebben gesloten. Op deze eerste dag lag het veld duidelijk in twee groepen uiteen. Een kopgroep van een bootje of vier en de groep daarachter. Binnen die groepen
wisselden de posities regelmatig en werd er fel gestreden. Met regelmaat werd binnen luttele seconden van elkaar gefinished, waarbij de Footloose en FF Wit zelfs een keer met één seconde verschil over de lijn gingen.

Dat het veld erg dicht bij elkaar lag bleek wel uit de finish die verdacht veel op een start leek
(zie foto).

Zaterdagavond hebben we met nagenoeg de voltallige vloot op het Clubschip van de WV Zeewolde uitgebreid na kunnen tafelen onder het genoegen van de een Afhaal Chinees (Elfried, dank voor het regelen!). voorafgegaan door het traditionele steigerbier, aangeboden door het bestuur van de FF65 Klasse-organisatie. Menige boeironding of loefduel is nogmaals de revue gepasseerd en er werd lering getrokken uit de besproken
situaties.


Zondagmorgen werden we geconfronteerd met het onwel worden van Peter, een van de bemanningsleden van de Fianchetto. Na een aanval van duizeligheid moest Peter mee naar het ziekenhuis om de nodige tests te ondergaan die gelukkig allemaal positief uitvielen. Ook voor de rest van de vloot was het even pas op de plaats en de berichtgeving nadien was voor iedereen een opluchting.

De Fianchetto moest zich terugtrekken wat natuurlijk volstrekt begrijpelijk was en tegelijkertijd betekende dit ook meteen het missen van een belangrijke concurrent.

De strijd werd nu gestreden onder de overgebleven 7 deelnemers waarbij de kaarten nogmaals goed geschud werden. De wind was wisselend van kracht en in de laatste race leek op een gegeven moment de wind helemaal weg te vallen. Met de spi op ging iedereen op zoek naar wind, en degene die het eerste weer druk hadden waren spekkoper. De Femme Fatale verloor daar haar prachtige derde positie in het veld om uiteindelijk als laatste door
de finish te gaan.

De Fast Forward bleek haar reeks van zaterdag strak door te kunnen zetten met een serie ééntjes . In de derde wedstrijd van die dag moest een OCS geïncasseerd worden, anders had het zomaar gekund dat ze dit kampioenschap met één aftrek alleen maar ééntjes hadden gevaren. Gelukkig was er meer dan genoeg marge om deze OCS weg te strepen, waardoor ze uiteindelijk met een respectabele 9 punten kampioen zijn geworden.


De mannen van de FireFly hadden de zondag uitgekozen om met een mooie reeks de FF Wit van het podium te verdrijven. Ze kwamen maar een paar puntjes te kort om de Face2Face te bedreigen maar wel heel strak gevaren van onze studenten!
Opvallend op deze tweede dag was dat de Fast Forward een paar keer overtuigend voor lag met vooral strijd met de FireFly en de Face2Face. De andere boten waren er ook dicht bij en zo was dit weekeinde voor iedereen een spannende strijd.
Niet alleen een spannende strijd, maar een prachtige wedstrijd, uitstekend georganiseerd, op prachtig water en heel gezellig. Voor volgend jaar gaan we ook de andere FF zeilers enthousiasmeren, want wat is er nou mooier dan met zijn allen met dezelfde bootjes mooie wedstrijden te varen en een gezellig weekeinde te hebben!


Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op zoek naar?